Online konzultáció a nagykorúságról

A következő időpontok, amelyre jelentkezni lehet:

 

1. Szülőknek/gondviselőknek szóló konzultáció: 2021. október 13. szerda, 

15.00-17.00

 

2. Autizmus diagnózissal rendelkező felnőtteknek szóló konzultáció: 2021. október 29. péntek, 15.00-17.00 

Ambulanciánkon gondozott családok részére elérhető online tájékoztató konzultáció a nagykorúvá válás, valamint az azzal kapcsolatos kérdések, lehetőségek témában. A konzultációt olyan családoknak – szülőknek, hozzátartozóknak – ajánljuk, akik hozzátartozója hamarosan betölti vagy már betöltötte 18. életévét, illetve a témában tájékozódni kívánó autizmus diagnózissal rendelkező felnőtteket is örömmel fogadjuk.

Külön időpontban biztosítunk lehetőséget azoknak a klienseinknek, akiknek autizmus diagnózisok van, és szeretnének konzultálni a témában. Számukra is kiscsoportos formában szervezzük az online konzultációt. Az időpont kiválasztásakor kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe!

Az online konzultációk Ambulanciánk szakembereinek vezetésével, előre meghatározott időpontokban, 2 óra időtartamban, egy-egy alkalommal kb. 10 család/kliens részvételével zajlanak.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy ezt a lehetőséget kizárólag az ambulancián gondozott családok/kliensek számára tudjuk felajánlani.

 

A konzultáció témája:

A konzultáció első fele egy előadás, melyben kitérünk a nagykorúvá válással járó változásokra a mindennapi életben, és az igényelhető szociális ellátások kapcsán. Szó lesz az iskola befejezése utáni lehetőségekről (továbbtanulás, munkába állás), a szociális juttatásokról, a lakhatási lehetőségekről, illetve az önrendelkezésről. A konzultáció második részében a résztvevőknek lehetőségük van kérdéseket feltenni.

 

A konzultáció időpontjait honlapunkon és Facebook oldalunkon tesszük folyamatosan közzé.

A jelentkezés feltételei:

Jelentkezni a titkarsag.ambulancia@autizmus.hu címen lehet.

Jelentkezéskor a következő adatokat kérjük megadni:

az ambulancián gondozott személy neve, születési dátuma és TAJ-száma

a jelentkező neve

az időpont, amikor szeretnének részt venni a konzultáción

az email cím, ahova a belépő linket küldhetjük, valamint ide küldünk egy belépési útmutatót is.

(Ezeket az adatokat kizárólag adategyeztetés, valamint a konzultáción való részvételhez szükséges kapcsolatfelvétel céljából kérjük megadni.)

 

Kérjük, csak akkor küldjenek jelentkezési igényt, amikor a fent megjelölt platformokon (honlap, Facebook oldal) látnak meghirdetett időpontot; jelentkezéseket az aktuális konzultáció előtti napon, déli 12 óráig tudunk fogadni. Amennyiben a megjelölt időpont már megtelt, egy későbbi időpontot ajánlunk fel.

Letölthető tájékoztató.