top of page

Online konzultáció a nagykorúságról

A következő időpontok, amelyre jelentkezni lehet:

 

2022. június 28. kedd, 9.00-11.30

Ambulanciánkon gondozott családok részére elérhető online tájékoztató konzultáció a nagykorúvá válás, valamint az azzal kapcsolatos kérdések, lehetőségek témában. A konzultációt olyan családoknak – szülőknek, hozzátartozóknak – ajánljuk, akik hozzátartozója hamarosan betölti vagy már betöltötte 18. életévét, illetve a témában tájékozódni kívánó autizmus diagnózissal rendelkező felnőtteket is örömmel fogadjuk.

Külön időpontban biztosítunk lehetőséget azoknak a klienseinknek, akiknek autizmus diagnózisok van, és szeretnének konzultálni a témában. Számukra is kiscsoportos formában szervezzük az online konzultációt. Az időpont kiválasztásakor kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe!

Az online konzultációk Ambulanciánk szakembereinek vezetésével, előre meghatározott időpontokban, 2.5 óra időtartamban.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy ezt a lehetőséget kizárólag az ambulancián gondozott családok/kliensek számára tudjuk felajánlani.

 

A konzultáció témája:

A konzultáció első fele egy előadás, melyben kitérünk a nagykorúvá válással járó változásokra a mindennapi életben, és az igényelhető szociális ellátások kapcsán. Szó lesz az iskola befejezése utáni lehetőségekről (továbbtanulás, munkába állás), a szociális juttatásokról, a lakhatási lehetőségekről, illetve az önrendelkezésről. A konzultáció második részében a résztvevőknek lehetőségük van kérdéseket feltenni.

 

A konzultáció időpontjait honlapunkon és Facebook oldalunkon tesszük folyamatosan közzé.

A jelentkezés feltételei:

Jelentkezni a jelentkezesambul@autizmus.hu címen lehet.

Jelentkezéskor a következő adatokat kérjük megadni:

az ambulancián gondozott személy neve, születési dátuma és TAJ-száma

a jelentkező neve

az időpont, amikor szeretnének részt venni a konzultáción

az email cím, ahova a belépő linket küldhetjük, valamint ide küldünk egy belépési útmutatót is.

(Ezeket az adatokat kizárólag adategyeztetés, valamint a konzultáción való részvételhez szükséges kapcsolatfelvétel céljából kérjük megadni.)

 

Kérjük, csak akkor küldjenek jelentkezési igényt, amikor a fent megjelölt platformokon (honlap, Facebook oldal) látnak meghirdetett időpontot; jelentkezéseket az aktuális konzultáció előtti napon, déli 12 óráig tudunk fogadni. Amennyiben a megjelölt időpont már megtelt, egy későbbi időpontot ajánlunk fel.

Letölthető tájékoztató.

A 2022. június 28-i tájékoztató letölthető anyaga.

bottom of page