top of page

Ambulancia

Autizmus Alapítvány Ambulancia

Az Autizmus Alapítvány Ambulanciája több mint 30 éve működő, pszichiátriai, valamint gyermek- és ifjúságpszichiátriai területen komplex szolgáltatásokat nyújtó intézmény. Gondozói feladatait a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK, korábban OEP) szerződéses viszonyban, a diagnosztikus kivizsgálásokat emellett az Autizmus Alapítvány kiegészítő támogatásával látja el. Tevékenységünk a diagnosztikától a beavatkozásig, a nemzetközi szakmai ajánlásoknak megfelelő, bizonyítékokon alapuló módszertanon és eszköztáron alapul, melyek hazai bevezetésében úttörő szerepet vállaltunk. Munkatársaink jelenleg is folyamatosan dolgoznak újabb, a diagnosztikát segítő eszközök adaptálásán, új terápiás eljárások hazai bevezetésén, kidolgozásán. Ambulanciánk egyben bemutató oktatási intézményként is működik.

Az Ambulancia működését az Egészségügyi Törvény szabályozza. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 9/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet 2. §-a (1a) bekezdése szerint 2020-ban minden orvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT rendszeréhez. Így ambulanciánk a társadalombiztosítás által támogatott vizsgálati eseményeken túl is köteles az EESZT rendszerben a vizsgálati adatokat rögzíteni.

Az EESZT rendszeréről, a biztonságra vonatkozó garanciákról itt tájékozódhatnak bővebben a https://e-egeszsegugy.gov.hu/lakossagi-szolgaltatasok.

Információk a meghatalmazásokról és törvényes képviseletről a rendszeren belül: https://e-egeszsegugy.gov.hu/meghatalmazasok-az-eeszt-ben?fbclid=IwAR3BiMsPgxdSibjFHnypxLhQ-9B1c8kig1ddF7ti6ySv7LRsJson7J-BWEQ

A dobozokban található menüpontokra kattintva találja a bővebb információkat Ambulanciánkról.

Új vizsgálati jelentkezések gyermekkorban
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ambulanciánk újra fogad gyermekkorban kivizsgálásra jelentkezéseket 17 éves korig (sajnos továbbra is várólista van és a kivizsgálásnak mindenképp 18 év alatt le kell záródnia). Kérjük tájékozódjanak honlapunkon a 2024. június 1-étől aktuális jelentkezési feltételekről.

Gondozási tevékenységünk továbbra is zavartalan, ugyanakkor kérjük, hogy kontrollvizsgálatra a 18. év betöltése előtt legalább 2 hónappal jelentkezzenek. A 18 év feletti fiatalokat addig tudjuk kontrollvizsgálaton fogadni, amíg középiskolába
járnak.

 

Autizmus Alapítvány vezetősége

Pszichiátriai ellátás felfüggesztése
 

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy humán erőforrás (pszichiáter szakorvos) hiányában 2024. június 1-től határozatlan ideig teljes pszichiátriai felnőtt ellátásunk szünetel, mind az új kivizsgálások, mind a gondozási tevékenység.
A 18 év feletti fiatalokat addig tudjuk gyermekpszichiátriai ellátás keretében kontrollvizsgálaton fogadni, amíg középiskolába járnak.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra indulhasson az ellátás. Javasoljuk, hogy addig is keressék a területileg illetékes pszichiátriai ellátóhelyeket.

 

Szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Autizmus Alapítvány vezetősége

A vizsgálatokra való jelentkezéshez szükséges kérdőíveket, nyomtatványokat <<ide>> kattintva érheti el.

Váróhelyiség

Váróhelyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Elérhetőség

    1089 Budapest, Delej utca 21.

     1426 Budapest, Pf. 68.

     06-1/334-1123

     titkarsag.ambulancia@autizmus.hu

ambul kontakt
bottom of page