top of page

Ambulancia

Autizmus Alapítvány Ambulancia

Az Autizmus Alapítvány Ambulanciája több mint 30 éve működő, pszichiátriai, valamint gyermek- és ifjúságpszichiátriai területen komplex szolgáltatásokat nyújtó intézmény. Gondozói feladatait a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK, korábban OEP) szerződéses viszonyban, a diagnosztikus kivizsgálásokat emellett az Autizmus Alapítvány kiegészítő támogatásával látja el. Tevékenységünk a diagnosztikától a beavatkozásig, a nemzetközi szakmai ajánlásoknak megfelelő, bizonyítékokon alapuló módszertanon és eszköztáron alapul, melyek hazai bevezetésében úttörő szerepet vállaltunk. Munkatársaink jelenleg is folyamatosan dolgoznak újabb, a diagnosztikát segítő eszközök adaptálásán, új terápiás eljárások hazai bevezetésén, kidolgozásán. Ambulanciánk egyben bemutató oktatási intézményként is működik.

Az Ambulancia működését az Egészségügyi Törvény szabályozza. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a 9/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet 2. §-a (1a) bekezdése szerint 2020-ban minden orvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, EESZT rendszeréhez. Így ambulanciánk a társadalombiztosítás által támogatott vizsgálati eseményeken túl is köteles az EESZT rendszerben a vizsgálati adatokat rögzíteni.

Az EESZT rendszeréről, a biztonságra vonatkozó garanciákról itt tájékozódhatnak bővebben a https://e-egeszsegugy.gov.hu/lakossagi-szolgaltatasok.

A dobozokban található menüpontokra kattintva találja a bővebb információkat Ambulanciánkról.

Tájékoztató az ambulancián megnövekedett várakozási időről

 

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy ambulanciánk túlterheltsége miatt az előjegyzett kivizsgálási időpontok csúszásban vannak, a várakozási idő emelkedett. Ez nem vonatkozik a gondozási tevékenységeinkre, azaz kontrollvizsgálati és tanácsadási időpontot a korábbiakhoz hasonlóan tudunk biztosítani.

A kivizsgálás várható időpontjáról küldött eredeti tájékoztató levelünkben megtalálják azon javasolt intézményeket, ahol diagnosztikus kivizsgálásra lehetőségük nyílik. Amennyiben Önöknek nem javasoltunk más intézményt, kérjük keressék a területileg illetékes gyermekpszichiátriai/pszichiátriai ellátást. Amennyiben a jelentkezéskor megjelölték, hogy váratlanul felszabaduló időpontra értesíthetők, lehetséges előbbi vizsgálati időpontot kapni.

A várakozási idővel kapcsolatban szíves türelmüket és megértésüket kérjük, ambulanciánk minden erőfeszítést megtesz ennek csökkentése érdekében.

Továbbra is szívesen állunk rendelkezésükre!

Budapest, 2022. június 1.

 

Az Autizmus Alapítvány Ambulanciájának munkatársai nevében,

 

                                                                                                          Németh Krisztina

                                                                                                          ambulancia-vezető

A vizsgálatokra való jelentkezéshez szükséges kérdőíveket, nyomtatványokat <<ide>> kattintva érheti el.

Váróhelyiség

Váróhelyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Vizsgálati helyiség

Elérhetőség

    1089 Budapest, Delej utca 21.

     1426 Budapest, Pf. 68.

     06-1/334-1123

     titkarsag.ambulancia@autizmus.hu

ambul kontakt
bottom of page