top of page

Terápiás centrum

Egyéni fejlesztések

Kiscsoportos fejlesztések

Szülői tanácsadások

Konzultáció szakemberekkel

Szakembereink

Az Alapítvány Terápiás Centruma

Az Autizmus Alapítvány Terápiás Centruma (TERC) 2003 óta nyújt változatos szolgáltatásokat autizmus spektrum zavar területén az érintettek és családtagjaik számára egyéni, kiscsoportos és csoportos formákban, költségtérítés mellett. A beavatkozások bizonyítékokon alapuló módszertan alkalmazásával történnek.

A foglalkozások helyszíne az Autizmus Alapítvány Ambulancia épülete (1089 Budapest, Delej utca 21.)

Szolgáltatások

Egyéni terápiák

Autizmus specifikus fejlesztő foglalkozások vagy az autizmus specifikus kognitív viselkedésterápia célja a gyermekek és fiatalok speciális szükségleteihez alkalmazkodó beavatkozás mellett a szülők és hozzátartozók megtanítása a hatékonynak bizonyult módszerek otthoni alkalmazására. Az egyéni terápiák helyszínén olyan strukturált környezetet alakítottunk ki, amely elrendezésével, vizuális támogatással egyértelműen bejósolható színteret jelent.

Csoportos terápiák

Az egyéni foglalkozások mellett lehetőség van elsősorban kiscsoportos terápiára is. Autizmus spektrum zavar területén egyéni felmérésen alapuló, illesztett csoportok indítása ajánlott, így jelenleg egy adott csoportot akkor tudunk elindítani, ha a gyermek, fiatal egyéni tréningen már részt vett és hasonló problémákkal küzdő, megközelítőleg azonos fejlettségi szinten lévő, egy adott módszerre egyaránt fogékony gyerekek szüleivel közös időpontot találunk.

A kiscsoportos tréningek célja az érintett gyermekek/fiatalok szociális és kommunikációs készségeinek fejlesztése az életkoroknak megfelelő, speciális módszerekkel. A tréningek eredményeként könnyebbé válhat a résztvevők beilleszkedése kortársaik közé.

Konzultációk

A szülők/hozzátartozók/ szakemberek számára a terápia részeként, vagy önállóan lehetőség van konzultáció igénybevételére a fejlesztés specifikumaival kapcsolatban, vagy egy-egy speciális témát (pl. étkezési zavar, szobatisztaság) érintve.

Jelentkezés a Terápiás Centrum foglalkozásaira

Kérjük keressék az Ambulancia adminisztrációs munkatársait a Terápiás Centrumba történő jelentkezés, illetve további információk kapcsán. (<<adminisztráció>>)

bottom of page