top of page

Felnőtt csoport

Autizmus Alapítvány Nappali Ellátást Nyújtó Intézmény

Intézményegységünk az Autizmus Alapítvány Nappali Ellátást Nyújtó Intézménye hivatalosan 2005 óta működik szociális intézményként, az Alapítvány többi egységével szoros szakmai együttműködésben. Autizmussal élő, támogatásra szoruló fiatalok és felnőttek intézményi szintű, modell-értékű ellátását biztosítjuk. Elsődleges célunk, hogy az érintett emberek egyénenként érjék el a számukra lehető legmagasabb önállósági szintjüket, ebből következően önálló, kompetens személyiségként tapasztalják meg önmagukat.

 

Csoportunkban a legfőbb hangsúly az önkiszolgálási, szociális-, kommunikációs-, és munkakészségek, valamint a munkaviselkedés és a szabadidős készségek fejlesztésén van. Az intézményünkbe járó fiatalokat sokféle házimunkával ismertetjük meg, kézműves műhelyünkben nemez és gyöngy ékszerek, valamint merített papír ajándéktárgyak készítésével foglalkoznak. Heti több alkalommal egyéni és csoportos szociális-kommunikációs képességeket fejlesztő foglalkozáson vehetnek részt, emellett a mindennapokban spontán adódó helyzeteket is kihasználjuk e készségek fejlesztésére, a tanultak gyakorlására.

 

A csoportba járó kliensek számára  elérhető üzenőfalunk, mely a csoport belső információit tartalmazza. Belépéshez kattintson <<ide>>.

bottom of page