top of page

Bemutatkozás

Módszertan

A feladatellátás szakmai hátterét az evidencia-alapú, autizmus-specifikus beavatkozások sokszínű módszertana adja. Ez egyfelől az autizmus, illetve a felnőttkori autizmus természetéről összegyűlt tudományos tényeken, másrészről a bevizsgált, igazolt hatékonysággal rendelkező terápiás és fejlesztési megközelítéseken alapszik.
A főbb fejlesztési területek megegyeznek az autisztikus triászban érintett területekkel, kiegészítve a munkavállaláshoz, munkavégzéshez, illetve a felnőttkor egyéb elvárásaihoz igazított terápiás célokkal.
A beavatkozás egyéni és csoportos helyzetekben fejlődési-kognitív-viselkedéses-individualizált megközelítésben zajlik. Érzelmileg biztonságos és érthető közegben, vizuális támogatással, szociális és kommunikációs készségeket fejlesztő célzott technikákkal dolgozunk.

Szakemberek

Németh Regina, gyógypedagógus, intézményvezető

Kajtár Kata Sarolta, gyógypedagógus

 

Németh Zsuzsanna, nevelőtanár, fejlesztőpedagógus

 

Regőczi Ildikó, gyógypedagógus, asszisztens

Műhely

Kézműves műhelyünkben a fiatalok ízelítőt kapnak a munka világából, hogy milyen amikor az ő felelősségük egy-egy termék szép kivitelezése vagy egy-egy munkafolyamat eredményes elvégzése, hogyan kell kitartóan, önállóan dolgozni, együttműködni társaikkal. Nagyon kedvelik a műhelymunkákat- gyöngy és nemezékszereket, és az általunk merített papírból naptárakat, füzeteket, más ajándéktárgyakat készítünk. A műhelyünkből kikerült összes termék egyedi, jó minőségű, és értékes, hiszen a fiatalok és segítők sok-sok munkaórán át, kétkezi munkával készítik azokat. 

Módszertan
Szakemberek
Műhely
bottom of page