Az Autizmus Alapítvány Módszertani Központja integrálja az oktatásügy, az egészségügy, illetve a szociális területen működő, közvetlenül az érintettek és családjaik számára ellátást nyújtó intézmények munkáját és az ezekre épülő képzéseket, módszertani fejlesztéseket és kutatásokat. A közvetlen szolgáltatások tapasztalatait folyamatosan beépítjük szakmai munkánkba és a képzésekbe, módszertani fejlesztésekbe és szakmai dokumentumokba, illetve a szakmai információkat országos szakmai hálózatunkban is terjesztjük.

 

A Módszertani Központot a különféle intézményegységek szakértői alkotják, akik a közvetlen ellátásban végzett gyakorlati munka mellett látják el az autizmussal élő emberek életminőségét indirekten befolyásoló feladataikat.

 

A Módszertani Központ egyik legfontosabb feladata a szakértői tudás sokoldalú megosztása a szakmai partnerekkel, többek között szakember-képzés, szakember-továbbképzés, tematikus szakmai napok keretében. Tanfolyamainkról <<itt>> talál bővebb információt.

 

Szakmai szervezetek, illetve a közvetlen ellátásban működő intézmények rendszeresen kérnek szakembereinktől szakmai állásfoglalást, szakértői együttműködést.

 

Feladataink közé tartozik továbbá, hogy az általunk nyújtott elméleti képzéseken túl modellintézményként hospitálási és gyakorlati lehetőséget biztosítsunk a képzéseken résztvevő hallgatóknak, érdeklődő szakembereknek. Ennek megfelelően évente mintegy 150-200 kolléga és szülő tesz látogatást intézményeinkben.

 

Szintén a Módszertani Központ keretében nyújtunk tanácsadást és szupervíziót, valamint biztosítunk képzési-továbbképzési lehetőséget az ország legkülönbözőbb pontjain, különféle intézmények keretein belül működő, autizmussal élő gyermekek, felnőttek specializáltan vagy integráltan ellátó csoportok, szakemberek számára.

Az Autizmus Alapítvány Módszertani Központja

Szakértő segítség az érintetteknek, szakmai támogatás a szakembereknek.

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk a látogatók magasabb szintű kiszolgálása érdekében cookie-kat használ az Adatkezelési Tájékoztatónkban közzétett módon.

Autizmus Alapítvány | Adatvédelmi tájékoztató | Impresszum

  • Facebook Basic Square