top of page

Az Autizmus Alapítvány Módszertani Központja integrálja az oktatásügy, az egészségügy, illetve a szociális területen működő, közvetlenül az érintettek és családjaik számára ellátást nyújtó intézmények munkáját és az ezekre épülő képzéseket, módszertani fejlesztéseket és kutatásokat. A közvetlen szolgáltatások tapasztalatait folyamatosan beépítjük szakmai munkánkba és a képzésekbe, módszertani fejlesztésekbe és szakmai dokumentumokba, illetve a szakmai információkat országos szakmai hálózatunkban is terjesztjük.

 

A Módszertani Központot a különféle intézményegységek szakértői alkotják, akik a közvetlen ellátásban végzett gyakorlati munka mellett látják el az autizmussal élő emberek életminőségét indirekten befolyásoló feladataikat.

 

A Módszertani Központ egyik legfontosabb feladata a szakértői tudás sokoldalú megosztása a szakmai partnerekkel, többek között szakember-képzés, szakember-továbbképzés, tematikus szakmai napok keretében. Tanfolyamainkról <<itt>> talál bővebb információt.

 

Szakmai szervezetek, illetve a közvetlen ellátásban működő intézmények rendszeresen kérnek szakembereinktől szakmai állásfoglalást, szakértői együttműködést.

 

Feladataink közé tartozik továbbá, hogy az általunk nyújtott elméleti képzéseken túl modellintézményként hospitálási és gyakorlati lehetőséget biztosítsunk a képzéseken résztvevő hallgatóknak, érdeklődő szakembereknek. Ennek megfelelően évente mintegy 150-200 kolléga és szülő tesz látogatást intézményeinkben.

 

Szintén a Módszertani Központ keretében nyújtunk tanácsadást és szupervíziót, valamint biztosítunk képzési-továbbképzési lehetőséget az ország legkülönbözőbb pontjain, különféle intézmények keretein belül működő, autizmussal élő gyermekek, felnőttek specializáltan vagy integráltan ellátó csoportok, szakemberek számára.

Az Autizmus Alapítvány Módszertani Központja

bottom of page