top of page

A Kapocs Könyvkiadó által forgalmazott

könyvek és kiadványok

A megrendelőlapon keresztül rendelhető eszközök leírásánál a gombra kattintva eléri a megrendelőlapot, a többi eszköz esetében kérjük vegye fel a kapcsolatot Kiadónkkal az aagazda@autizmus.hu e-mail címen, vagy a 06-1-314-2859-es telefonszámon.

Autizmus Diagnosztikus Interjú - Javított változat (ADI-R) KIT

 

Szerzők: M. Rutter, A. Le Couteur, C. Lord

 

ADI-R KIT: 70.000 Ft + 5% áfa= 73.500 Ft
ADI-R Algoritmus:  5.500 Ft+ 5% áfa= 5.775 Ft
ADI-R Interjúfüzet:  30.000 Ft + 5% áfa= 31.500 Ft

Autizmus Diagnosztikus Obszervációs Séma (ADOS) KIT

Szerzők: C. Lord, M. Rutter, P. C. DiLavore, S. Risi

 

 

Teljes csomag (magyar tesztkészlet, kézikönyv, modulonként 4-4 kódlap) - a teljes csomag ára az aktuális szállítási költségek, illetve a devizaárfolyam  szerint változik, árajánlatért kérjük keressék Alapítványunk Gazdasági Egységét (aagazda@autizmus.hu).

 

Kódlapok 1-4 modul (modulonként 10db) 17.000Ft+5% áfa = 17.850 Ft

ADOS.jpg
SCQ.jpg

Önálló kötetek

Életmentő kézikönyv szülőknek

Eric Schopler (szerk.)

4000 Ft

 

Eric Schopler az autizmussal foglalkozó egyik legismertebb szakember. Megalapítója és vezetője volt az Észak-Karolinai TEACCH-programnak, úttörője a szakember-szülő kooperációra támaszkodó ellátásnak.

E könyv is a szülők és szakemberek kooperációjának gyümölcse: 350 anekdotát elemez és értelmes szakmai szempontból, amelyekben autisztikus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok szülei számolnak be olyan viselkedésproblémák hatékony, egyéni megoldásáról, mint pl. az étkezési, alvási, szobatisztasági nehézségek, a kommunikáció zavarai, perszeveráció, azonossághoz való kényszeres ragaszkodás, vagy az agresszió. Ez a nagyon hasznos, ugyanakkor élvezetes, olykor izgalmas könyv igazi segítséget jelent majd az érintetteknek, és egyben ajánlom, mint súlyos problémák elméleti, módszertani megközelítésének, és megoldásának gazdag, konkrét és tanulságos tárházát, minden pedagógusnak és szülőnek, aki a tanítványok vagy gyermekek viselkedésével kapcsolatos problémákkal küzd.

Viselkedésproblémák és autizmus spektrum zavarok

John Clements, Ewa Zarkowska

5700 Ft

 

Ez a könyv alapvető olvasmány lesz mindazoknak, akik autista gyermekekkel/felnőttekkel élnek vagy dolgoznak, kihívást jelentő viselkedésekkel szembesülnek.

Autizmus társult értelmi sérüléssel

Rita Jordan

6700 Ft

 

Az autizmus bármilyen képességi szinten előfordulhat, de gyakran társul értelmi sérüléssel. Bár az autizmus és értelmi sérülés kettős problémájával élők csoportjának a legégetőbbek a szükségletei, mégis elhanyagoltak a speciális szükségletek felismerése és a hatékony megoldások kidolgozása, ismertsége szempontjából. Ez az időszerű és nagyon szükséges könyv különféle programok technikáit ötvözi és olyan fontos témákat fed le gyakorlati segítséget is nyújtva, mint a kettős diagnózis hatásai, jellemző viselkedés és fejlődés, szociális interakció elősegítése, oktatással kapcsolatos ellátás, a problémás viselkedés megértése, megelőzése és kezelése, szülők támogatása, szexualitás és a felnőttkorba való átmenet. A könyv felbecsülhetetlen értékű a szülők, a pedagógusok és gondozók és az őket segítő szakemberek számára, amikor evvel a rendkívüli csoporttal élnek és dolgoznak. Rita Jordan, aki az egyik legismertebb nemzetközi szaktekintély ezen a területen, egész élete folyamán autizmussal élő személyekkel foglalkozott, és az őket ellátó szakembereknek segített. Kezdetben, óvodában, többségi iskolában tanított, és egy fejlesztő csoportot, valamint játék könyvtárak indított el speciális igényű gyerekek számára. Itt találkozott először autizmussal és társult értelmi sérüléssel élő gyermekekkel, akik számára – amint rájött – az összes többi gyermek számára hatékony megközelítés nem volt megfelelő. Ez a tapasztalat indította el az egész pályáját meghatározó kutatást az autizmus megértése, és e gyerekek számára a hatékony munkamódszerek kifejlesztése érdekében.

Jelenleg Dr. Rita Jordan a Birminghami Egyetem Pedagógiai Karának professzora, a világon az első egyetemi szintű autizmusra specializált továbbképzés kialakítója és vezetője.

Ebben a könyvben megosztja felfogását az autizmusról és a leghatékonyabb módszereket ajánlja a kísérő problémák kezelésére.

 

Mama, ez itt ember vagy állat?

Hilde de Clerq

3100 Ft

 

Ez a könyv egy anya tapasztalatait és eredeti gondolatait mutatja be a "részleteken keresztül történő gondolkodásról". 

Az autizmus spektrum zavarok TEACCH szemléletű megközelítése

Gary B. Mesibov, Victoria Shea, Eric Schopler

6900 Ft

 

A TEACCH az autizmussal élő, és hasonló kommunikációs problémákkal küzdő gyermekek kezelésére és oktatására kialakított program, amely 30 éve támogatja az autizmus spektrum zavarral (ASD) élő embereket és családjaikat Észak-Karolinai állampolgárok ellátásán kívül az ország többi részében, sőt az egész világon a szolgáltatások modelljévé vált. A TEACCH megközelítés alapja, hogy a szülők és a szakemberek jobban megértsék az autizmust. Ez a megértési folyamat egy sor olyan intervenciós stratégiához vezetett, amelyek az egész világon biztosítják az osztálytermek, az otthonok, és a közösség alapú szolgáltatások megszervezésének szakmai hátterét.

Ennek a könyvnek a célja a TEACCH program sokoldalú leírása és magyarázata, annak a szemléletnek az alapján, hogy az autizmus neuropszichológiai rendellenesség, és hogy az intervenciós stratégiáknak szoros összefüggésben kell lenniük az autizmus neuropszichológiájával kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokkal.

Eric Schopler, a TEACCH program megalapítója 2006-ban meghalt. Ez az összefoglaló egyben az utolsó műve.

TEDD-NÉZD-HALLGASD-MONDD

Kathleen A. Quill

7500 Ft

 

Segítség az autizmus-specifikus egyéni és kiscsoportos fejlesztések tervezéséhez és kivitelezéséhez. 

Autista gyermekek testvérei

Sandra Harris

4300 Ft

 

Útmutató családok számára.

Autizmussal élő gyermekek megismerése és tanítása

Rita Jordan, Stuart Powell

4800 Ft

A tartalomból:

  • Az autisztikus kontinuum és speciális nevelési szükségletek

  • A nevelés és a tanítás jellege

  • A fejlődés szociális és emocionális aspektusai

  • A kommunikáció fejlesztése

  • A nyelvfejlődés

  • A gondolkodás fejlődése

  • Viselkedésproblémák kezelése

  • Tantervi kérdések

  • Megfelelő oktatáshoz való jog

Books On Shelf

Egy valódi ember

Gunilla Gerland

4600 Ft 

 

Gunilla Gerland már kisgyermekkorától érezte hogy más, mint a család többi tagja. Viselkedését, érzéseit, reakcióit, félelmeit nem tudta kontrollálni, állandó értetlenségben, szidásban, elutasításban volt része, és nem értette, miért nem értik, miért olyan dühösek rá. Hiába küzdött, hogy beilleszkedjen, úgy működjön, mint mások, mint „egy valódi ember”. Húszas éveiben találkozott Christopher Gillberg professzorral, és ekkor tudta meg problémáinak okát:  Asperger szindrómában szenved. Megnyugtatta és megerősítette a tudat, hogy nem hibás, hogy másságának biológiai oka van. Önéletrajzi remekmű, amely a családoknak, a szakembereknek a megértés, belátás, felismerés élményét, és értékes segítséget is nyújt.

Autizmus - az elmélettől a gyakorlatig

Theo Peeters

4800 Ft

 

Theo Peeters pszichológus az atwerpeni Opleidingscentrum Autism iagzagatója volt, a kiemelkedően jó színvonalú belga ellátás megszervezője, a szakember- és szülőképzés nemzetközileg elismert, szeretett és nagyra becsült személyisége. Ebben a rendkívüli, okos és mélyen emberi könyvben is különleges képességgel épít az olvasó saját élményeire, azért, hogy az autista személyek problémáinak valódi megértéséhez segítsen eljutni. Könyve mindazoknak szól, akik gyermekeik, tanítványaik, pácienseik érdekében mélyebben szeretnék megismerni az autizmus és az autista személy problémáját.

Problémás viselkedések megelőzése és kezelése autizmus spektrum zavarokban

Janoch Monika

4000 Ft

 

Összefoglaló a kihívást jelentő viselkedések megfelelő megközelítéséről és a hatékony viselkedésmenedzsmentről.

 

Autizmus Füzetek

Autizmus: a kutatás és a klinikum közötti kétirányú kölcsönhatás

Michael Rutter

2300 Ft

 

„… a klinikai gyakorlat gyökeresen átalakult az elmúlt 50 év során és a kutatási eredményeknek döntő szerepük volt e változásokban.” „… nem csak egyirányú hatásról van szó. Számos kulcsfontosságú előrelépést éles szemű klinikai megfigyelések inspiráltak és a klinikai tapasztalat fényében több extravagáns kutatási hipotézist sikerült kiegyensúlyozottabban megformálni. Noha az alapvető kutatási és klinikai feladatok változatlanok maradnak, megvannak az eszközök arra, hogy elvégezzük ezeket a feladatokat – ha nem szalasztjuk el az alkalmakat erre, és kellő figyelemmel fordulunk a múlt tanulságai felé.”

Books On Shelf

HOGYAN? Útmutató füzet autizmussal élő emberek problémás viselkedéseinek értelmezéséhez, megváltoztatásához

Janoch Monika

2500 Ft

 

Ha baj van, olykor lebénulunk, de gyakran próbálkozunk inkább. Igyekszünk megszüntetni, lecsökkenteni, ami nehézséget okoz. Ha autizmussal élő családtagunk, barátunk, tanulónk, kollégánk furcsa, zavaró vagy néha akár ijesztő viselkedéseivel találkozunk, a „szokásos” stratégiákkal próbálkozni gyakran nem célravezető. Az autizmusban ugyanis a dolgok nem „szokásosak” vagy „hétköznapiak”.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nehéz viselkedések mögött ne volna valamilyen kézzelfogható, megérthető ok. Ezt kell megkeresnünk, s ennek tudatában már sokkal inkább képesek vagyunk az autizmussal élő gyerekekkel és felnőttekkel együtt tenni azért, hogy a nem csak környezetük, de saját maguk számára is kihívást jelentő viselkedéseiket megelőzzük.

Értékesítjük még:

Az AUTIZMUS Kézikönyve

Fred R. Volkmar, Lisa A. Wiesner

9600 Ft

 

Amit minden szülőnek és családtagnak és tanárnak tudnia kell. Szakszerű válaszok a mindennapok kérdéseire az autizmussal kapcsolatban. Az autizmus elméleti és gyakorlati kérdéseinek átfogó ismertetését írták meg a szerzők, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy az érintett szülők, családtagok és nem utolsósorban a pedagógusok számára adjanak fogódzót a mindennapi problémák megoldásában. A kötetben közérthetően és könnyen áttekinthetően szólnak az autizmusról, a fogalom meghatározásától a diagnózison keresztül az esetleges gyógyszeres kezelésig mindenről, ami az érintettek számára fontos lehet, így például: - az autizmus és a kapcsolódó autizmus spektrumzavarok, mint pl. az Asperger-szindróma háttere, - megbízható szűrési feltételek autizmusra, - gyakorlati információk a kiegészítő és alternatív terápiákról, - tanácsok a helyes oktatási programok kialakításához, - életkorspecifikus problémák kezelése.  

Szexualitás és autizmus

Wendy Lawson

3150 Ft

 

A szerző autizmussal élő felnőtt, volt házas, elvált, egyedülálló. Négy gyermeket nevelt fel. Pszichológus lett, hivatása, hogy az autizmussal kapcsolatos tudását és tapasztalatait megossza másokkal. 

A harag megértése

Andrew Powell

3150 Ft

Aki autizmusban érintett családban él, tanúsíthatja, hogy az autista gyereknek milyen sok mindennel kell megküzdenie. Sokan erősen szoronganak; dühítheti őket, hogy nehezen tudják megértetni magukat, nehezen értik meg a körülöttük levő világot és az embereket, szociálisan elszigetelődhetnek, zaklatás vagy kiközösítés áldozatai lehetnek, és érzékszerveik gyakran túlterhelődnek. Az autisták nem hajlamosabbak a haragra, mint bárki más, de nehézségeik és bizonytalanságaik, amelyekkel szembesülnek, gyakran elviselhetetlenek számukra.

Az autizmusellátás helyes gyakorlata

Glenys Jones, Elisabeth Hurley

3150 Ft 

Szemléletformáló cikkgyűjtemény az autizmusellátás helyes gyakorlatáról, szakemberek és szülők tapasztalatai alapján. Olvasását főleg autizmus spektrum zavarral, vagy más fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakembereknek, illetve szülőknek ajánljuk, hogy a pozitív pszichológia szemléletével gazdagodjon rálátásuk gondozottjaik, családtagjaik segítésére.

Szobatisztaság és autizmus

Eve Fleming, Lorraine MacAlister

3500 Ft 

A ​könyv, amit a kezében tart, a szobatisztaság tanításának több évtizedes fejlesztői tapasztalatra épülő komplex szakmai összefoglalója. Alapvető állítása, hogy sok olyan autizmussal élő és más okból sajátos fejlődésű gyermeknél, fiatalnál és felnőtt személynél is elérhető ez a készség, akiknél ezért a célért már egy ideje úgy gondolják, hogy nem tudnak tenni semmit, akikről ebből a szempontból lemondtak.
A szerző a pelenka elhagyásához vezető út jól bevált, eredményes megközelítési folyamatát rendszerezi minden segítő számára érthetően. 

Leszek én a hangod...

Z. Kiss Adrienn

2490 Ft 

Z.Kiss Adrienn családi történeteket oszt meg velünk,miközben egy nagyon modern szemlélet hírnöke: bár nem tagadja, hogy a hétköznapok sok megoldandó feladatot adnak egy olyan családban,ahol az együttélést a többféle idegrendszeri működésből adódó eltérő igények összehangolása határozza meg,mégis hitelesen hordozza azt az üzenetet,hogy az elfogadás harmóniát teremt. Az ide vezető út nem az autista családtag megváltoztatása,hanem a család minden tagjának a lehetőségeihez mért alkalmazkodása.

bottom of page