top of page

Általános információk

 

Bemutatkozás

Az Autizmus Alapítvány Általános Iskolája hazánk elsőként alapított, kifejezetten autizmus-specifikus nevelést-oktatást nyújtó intézménye, mely 1989 óta működik.

 

Jogelődje, Autizmus Alapítvány Kísérleti Iskolája szakmai-módszertani bázisul és mintaintézményként szolgált az országban létrejövő speciális osztályok, csoportok számára és az itteni gyakorlati munkán alapultak azok az autizmus-specifikus tantervek és módszertani útmutatók, melyek országszerte elterjedtek.

Az intézményben ellátott tanulók létszáma a kezdetektől kb. 20 fő. Az iskolában az autizmus spektrumán súlyosabban érintett gyermekek intenzív, egyéni és kiscsoportos fejlesztése valósul meg.

 

A korábbi években szakszolgálat keretében gyógypedagógiai tanácsadás is folyt, a szakmai szolgáltatás pedig az autizmus területén dolgozó szakemberek és integráló intézmények támogatására irányult. 2013. szeptemberétől az intézmény a törvényi változásokkal összhangban speciális általános iskolaként működhet tovább, de a korábban kialakított szolgáltatásokat továbbra is szeretnénk fenntartani.

 

Iskolánk szoros együttműködésben dolgozik az Autizmus Alapítvány többi egységével, szakmai szupervíziót az Ambulancia biztosítja.

 

Az utóbbi évek nagy kihívása volt, hogy az ELTE BGGYK autizmus spektrum pedagógiája szakirányon tanuló hallgatóinak gyakorlóhelyet biztosítsunk, többek között ezért is tartjuk fontosnak folyamatos szakmai fejlődésünket, terápiás eszköztárunk és szolgáltatásaink bővítését.

A tantestület tagjai a 2023/2024-es tanévben:

Őszi Tamásné, gyógypedagógus, igazgató

Bordás Tímea, gyógypedagógiai asszisztens

Cimmermann-Turi Fanni, gyógypedagógus

Farmosi Orsolya, gyógypedagógus, a felső tagozat szakmai vezetője

Gerber Edit, gyógypedagógiai asszisztens

Kovács Bernadett, gyógypedagógiai asszisztens

Krausz Piroska, gyógypedagógus

Martosné Gyutai Edina, gyógypedagógus

 

Matus Éva, gyógypedagógus

Pál Dorottya, gyógypedagógiai asszisztens

Stolc Edina, gyógypedagógus, az alsó tagozat szakmai vezetője

 

Versényi Rita, gyógypedagógiai asszisztens

 

Zséger Olívia, gyógypedagógus

Bemutatkozás
Tantestület tagjai
bottom of page