Általános információk

 

Bemutatkozás

Az Autizmus Alapítvány Általános Iskolája hazánk elsőként alapított, kifejezetten autizmus-specifikus nevelést-oktatást nyújtó intézménye, mely 1989 óta működik.

 

Jogelődje, Autizmus Alapítvány Kísérleti Iskolája szakmai-módszertani bázisul és mintaintézményként szolgált az országban létrejövő speciális osztályok, csoportok számára és az itteni gyakorlati munkán alapultak azok az autizmus-specifikus tantervek és módszertani útmutatók, melyek országszerte elterjedtek.

Az intézményben ellátott tanulók létszáma a kezdetektől kb. 20 fő. Az iskolában az autizmus spektrumán súlyosabban érintett gyermekek intenzív, egyéni és kiscsoportos fejlesztése valósul meg.

 

A korábbi években szakszolgálat keretében gyógypedagógiai tanácsadás is folyt, a szakmai szolgáltatás pedig az autizmus területén dolgozó szakemberek és integráló intézmények támogatására irányult. 2013. szeptemberétől az intézmény a törvényi változásokkal összhangban speciális általános iskolaként működhet tovább, de a korábban kialakított szolgáltatásokat továbbra is szeretnénk fenntartani.

 

Iskolánk szoros együttműködésben dolgozik az Autizmus Alapítvány többi egységével, szakmai szupervíziót az Ambulancia biztosítja.

 

Az utóbbi évek nagy kihívása volt, hogy az ELTE BGGYK autizmus spektrum pedagógiája szakirányon tanuló hallgatóinak gyakorlóhelyet biztosítsunk, többek között ezért is tartjuk fontosnak folyamatos szakmai fejlődésünket, terápiás eszköztárunk és szolgáltatásaink bővítését.

A tantestület tagjai a 2020/2021-es tanévben:

Őszi Tamásné, gyógypedagógus, igazgató

Ábrahám András, gyógypedagógus

Bordás Tímea, gyógypedagógiai asszisztens

Devánszki Szonja, gyógypedagógiai asszisztens

Dzsudzsák Fanni, gyógypedagógus

Gerber Edit, gyógypedagógiai asszisztens

Kollár Andrea, gyógypedagógiai asszisztens

Martosné Gyutai Edina, gyógypedagógus, a felső tagozat szakmai vezetője

 

Matus Éva, gyógypedagógus

Nagy Klára, gyógypedagógiai asszisztens

Németh Zsófia Szilvia, gyógypedagógiai asszisztens

Rizó Csilla, gyógypedagógiai asszisztens

 

Stolc Edina, gyógypedagógus, az alsó tagozat szakmai vezetője

 

Versényi Rita, gyógypedagógiai asszisztens

 

Zséger Olívia, gyógypedagógus