top of page

Motiválhatóság és jutalmazás 

Gyakran felmerül a kérdés szülőkben, pedagógusokban, hogy egy autizmussal élő gyermeket/felnőttet kell-e jutalmazni? Időnként ennél erősebb kijelentésekkel is találkozunk: „Nem jutalmazom, mert az kivételezés a többiekkel szemben.” vagy „Nem jutalmazom, mert ne a jutalomért csináljon meg/tanuljon meg valamit.”

 

Miért hallunk ilyen dilemmákat, kijelentéseket? Mi a baj az autizmus-jutalom „párossal”?

 

Egynapos tréningünkön többek között ezekre keressük a választ. Ezen kívül megmutatunk az intézményünk csoportjaiban alkalmazott különféle jutalmakat, elmondjuk, hogy ezeket kinél és hogyan használják pedagógusaink, valamint hogyan lehet ezeket elkészíteni. Abban is igyekszünk segítséget nyújtani, hogy a hallgatóság saját eseteire milyen jutalmat érdemes kipróbálni, és azt hogyan lehet személyre szabottan elkészíteni.

Amennyiben vannak a saját munkájuk során/otthon használt jutalmaik, és szeretnék azokat a tréningen bemutatni, azok kapcsán kérdezni, hozzák el, mert erre is lesz lehetőség!

 

Egynapos programunkat pedagógusoknak, gyógypedagógusoknak, a szakmában dolgozó egyéb szakembereknek, szülőknek, családtagoknak és érdeklődőknek egyaránt ajánljuk.

Amennyiben ambuláns keretek között szerveződik a képzés <<itt>> találhatók a jelentkezés feltételei.

A képzési tájékoztató letölthető változata.

bottom of page