top of page

Tisztelt Szülők, Jelentkezők!

 

Ambulanciánk több mint 30 éves fennállása óta nagy erőfeszítéseket tettünk az ellátás fenntartása és a magas szakmai minőség megőrzése érdekében, sajnos egyre nehezedő anyagi feltételek mellett.

 

Ambulanciánkon a kivizsgálás és gondozás TB támogatás mellett történik, magánrendelés nincs. A diagnosztikus kivizsgálásoknál és a gondozásba-vételi vizsgálatoknál azonban olyan előzetes többletköltségek merülnek fel (pl. előzetes információgyűjtés, kérdőív feldolgozása, vizsgálat megtervezése), amelyeket kénytelenek vagyunk az ezt vállalni tudó családoktól kérni alapítványi támogatásként.  Három lehetőség közül választhatnak: (1) támogatást (2) kiemelt támogatást fizetnek vagy (3) kérik, hogy az Autizmus Alapítvány vállalja át a költségeket.

A vizsgálatok és a gondozás, ellátás továbbra is a családok számára térítésmentesen, TB támogatás mellett hozzáférhetőek (pl. felmérések, intelligenciamérés, tanácsadás, javaslatok, kontrollvizsgálatok, egyéb gondozási események).

  

Az alapítványi támogatás összegére vonatkozóan két lehetőség közül választhatnak. Azoknál a családoknál, ahol egyik opció sem vállalható, a lehetőségeinkhez képest megpróbálunk egyéni megoldásokat keresni annak érdekében, hogy minden hozzánk forduló családot el tudjunk látni.

 

Kérjük Önöket, hogy szíveskedjenek a mellékelt nyilatkozat (<<válaszlevél>>) kitöltésével és az ambulancia címére való visszaküldésével jelezni, hogy ezen feltételek mellett kérik-e a vizsgálatot, valamint hogy mely támogatási összeget tudják vállalni.

 

A kivizsgálást igénylő családoknál a vizsgálat időpontjának meghatározásában a jelentkezési sorrend, valamint a sürgősségi szempontok szakmai team általi mérlegelése az irányadó. Túlmunka terhére a kiemelt támogatást (2. opció) fizető családok közül 3-5 hónapon belül 3 kivizsgálást biztosan meg tudunk kezdeni, a befolyt többletből alapítványunk rászoruló családok többletköltségeit fedezi, szintén 3-5 hónapon belül megkezdve a kivizsgálást.

A kivizsgálás és a további ellátás minőségét természetesen nem befolyásolja a támogatás összege.

 

Mindezek mellett nagy szükségünk van rendszeres vagy alkalmi támogatásokra, akár alapítványunkhoz való közvetlen befizetés, akár a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása útján. Kérjük, hogy akinek az ismeretségi köre lehetővé teszi, tolmácsolja kérésünket cégek, magánszemélyek felé.

bottom of page