top of page

Az Ambulancián első alkalommal jelentkezőknek szóló információk

Ebben a menüpontban az ambulanciánkra első alkalommal történő bejelentkezés menetének leírása található.

Ambulanciánkra első alkalommal diagnosztikus kivizsgálás vagy gondozásba-vételi első vizsgálat céljából lehet jelentkezni.

 

 

 

 

 

 

Kivizsgálást/gondozásba-vételt kizárólag szülő/gondviselő, önrendelkező jelentkezőknél pedig saját kérésre végzünk. Intézményünk kivizsgálási protokollja a Diagnosztikus kivizsgálás menüpont alatt olvasható. A vizsgálatra történő regisztrációhoz szükséges, kitöltendő nyomtatványok a <<Jelentkezéshez szükséges nyomtatványok>> oldalon találhatók. A kitöltött anyagok beérkezése után kerül várólistára a kliens, melyről levélben tájékoztatjuk.

 

Amennyiben nehézséget jelent a kitöltendő nyomtatványok letöltése és kinyomtatása, akkor egy vizsgálatkérő levélben (gyermekekről szóló letölthető <<itt>>, felnőtteknek <<itt>>, vagy ennek mintájára megírható) lehet a jelentkezést megtenni. A levélben megadott címre elküldjük a kitöltendő dokumentumokat, és azok ambulanciánkra történő visszaérkezése után kerül várólistára a kliens.

 

A kitöltött dokumentumokat az Autizmus Alapítvány Ambulancia, 1426 Budapest, Pf. 68. címre várjuk.

A dokumentumok személyesen is  átadhatók: 1089 Budapest, Delej u. 21. (ezt hétfőn és szerdán 14 órától 16 óráig tehetik meg).

 

A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdéseket az titkarsag.ambulancia@autizmus.hu címre lehet írni, vagy a 06-1-3341-123 telefonszámon (munkanapokon 8.30-16 óráig) érdeklődni.

 

Tájékoztatás

Működésünk fenntartásához új kivizsgálásoknál az első vizsgálati alkalom költségének legalább egy részét kénytelenek vagyunk a családokra hárítani (bővebben <<itt>> olvashat az első vizsgálatot érintő változásokról).

 

Kérjük, hogy a vizsgálat igénylésekor arról is nyilatkozzanak mellékelt nyomtatványunkban, hogy milyen mértékben tudnak hozzájárulni a vizsgálat költségeihez (a jelentkezéshez szükséges válaszlevél <<itt>> tölthető le).

Tájékoztatás új vizsgálati jelentkezésekkel kapcsolatban

 

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy ambulanciánk túlterheltsége és szakmai személyzetünk létszámcsökkenése miatt 2023. november 1-től határozatlan ideig új, első vizsgálati jelentkezéseket nem tudunk fogadni. Javasoljuk, hogy addig is, illetve a megnövekedett várakozási idő alatt keressék a területileg illetékes gyermekpszichiátriai vagy pszichiátriai ellátóhelyeket, illetve pedagógiai szakszolgálatokat.
 

A gondozási tevékenység zavartalanul folytatódik. Mindent megteszünk annak érdekében,
hogy mielőbb újra lehetőséget biztosítsunk új jelentkezők kivizsgálására is.

 

Szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Autizmus Alapítvány vezetősége

bottom of page