top of page

Az Ambulancián első alkalommal jelentkezőknek szóló információk

Ebben a menüpontban az ambulanciánkra első alkalommal történő bejelentkezés menetének leírása található.

Ambulanciánkra első alkalommal diagnosztikus kivizsgálás vagy gondozásba-vételi első vizsgálat céljából lehet jelentkezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kivizsgálást/gondozásba-vételt kizárólag szülő/gondviselő, önrendelkező jelentkezőknél pedig saját kérésre végzünk. Intézményünk kivizsgálási protokollja a Diagnosztikus kivizsgálás menüpont alatt olvasható. A vizsgálatra történő regisztrációhoz szükséges, kitöltendő nyomtatványok a <<Jelentkezéshez szükséges nyomtatványok>> oldalon találhatók. A kitöltött anyagok beérkezése után kerül várólistára a kliens, melyről levélben tájékoztatjuk.

 

Amennyiben nehézséget jelent a kitöltendő nyomtatványok letöltése és kinyomtatása, akkor egy vizsgálatkérő levélben (gyermekekről szóló letölthető <<itt>>, vagy ennek mintájára megírható) lehet a jelentkezést megtenni. A levélben megadott címre elküldjük a kitöltendő dokumentumokat, és azok ambulanciánkra történő visszaérkezése után kerül várólistára a kliens.

 

A kitöltött dokumentumokat az Autizmus Alapítvány Ambulancia, 1426 Budapest, Pf. 68. címre várjuk.

A dokumentumok személyesen is  átadhatók: 1089 Budapest, Delej u. 21. (ezt hétfőn és szerdán 14 órától 16 óráig tehetik meg).

 

A jelentkezéssel kapcsolatos további kérdéseket az titkarsag.ambulancia@autizmus.hu címre lehet írni, vagy a 06-1-3341-123 telefonszámon (munkanapokon 8.30-16 óráig) érdeklődni.

 

Tájékoztatás

Működésünk fenntartásához új kivizsgálásoknál az első vizsgálati alkalom költségének legalább egy részét kénytelenek vagyunk a családokra hárítani (bővebben <<itt>> olvashat az első vizsgálatot érintő változásokról).

 

Kérjük, hogy a vizsgálat igénylésekor arról is nyilatkozzanak mellékelt nyomtatványunkban, hogy milyen mértékben tudnak hozzájárulni a vizsgálat költségeihez (a jelentkezéshez szükséges válaszlevél <<itt>> tölthető le).

Új vizsgálati jelentkezések gyermekkorban
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ambulanciánk újra fogad gyermekkorban kivizsgálásra jelentkezéseket 17 éves korig (sajnos továbbra is várólista van és a kivizsgálásnak mindenképp 18 év alatt le kell záródnia). Kérjük tájékozódjanak honlapunkon a 2024. június 1-étől aktuális jelentkezési feltételekről.

Gondozási tevékenységünk továbbra is zavartalan, ugyanakkor kérjük, hogy kontrollvizsgálatra a 18. év betöltése előtt legalább 2 hónappal jelentkezzenek. A 18 év feletti fiatalokat addig tudjuk kontrollvizsgálaton fogadni, amíg középiskolába
járnak.

 

Autizmus Alapítvány vezetősége

Pszichiátriai ellátás felfüggesztése
 

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy humán erőforrás (pszichiáter szakorvos) hiányában 2024. június 1-től határozatlan ideig teljes pszichiátriai felnőtt ellátásunk szünetel, mind az új kivizsgálások, mind a gondozási tevékenység.
A 18 év feletti fiatalokat addig tudjuk gyermekpszichiátriai ellátás keretében kontrollvizsgálaton fogadni, amíg középiskolába járnak.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újra indulhasson az ellátás. Javasoljuk, hogy addig is keressék a területileg illetékes pszichiátriai ellátóhelyeket.

 

Szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Autizmus Alapítvány vezetősége

bottom of page